Haber

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu Sivas’ta Tanıtıldı

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından Cumhuriyetin 100. yılı anısına düzenlenen 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, etkinliğin başlayacağı Sivas’ta tanıtıldı.

Atatürk ve Kongre Müzesi’nde düzenlenen programda konuşan Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, Sivas’tan başlayacak organizasyon kapsamında 784 kilometrelik parkurda sporcuların ter dökeceğini söyledi.

Şimşek, turun Cumhuriyet’in şehri Sivas’tan başlayacak olmasından dolayı mutlu ve gururlu olduklarını belirtti. söz konusu.

Şimşek, bisiklet sporunu geliştirmeyi de hedeflediklerini belirterek, şunları kaydetti:

“Bu organizasyon aynı zamanda İç Anadolu Bölgesi ve Karadeniz Bölgesi’nin doğal güzelliklerinin ve turizm varlıklarının hem ulusal hem de uluslararası düzeyde tanıtılmasına da fırsat sunacaktır. Bu özel yarışlara katılacak yurt içi ve yurt dışından takımlara teşekkür ediyor, milli mücadele ruhuyla ortaya çıkacakları bu tür yarışlarda sporcularımıza başarılar diliyorum.”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, yarışa Sivas’tan başlamayı önemsediklerini belirtti.

Cumhuriyetin temellerinin Sivas’ta atıldığını belirten Bilgin, “Yarışlara katılacak tüm sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılar diliyorum. Sivas artık bir turnuvalar şehri olma yolunda değerli adımlar atıyor. Ulusal ve uluslararası birçok turnuvaya ev sahipliği yaptık.” dedi.

Organizasyonda emeği geçenlere teşekkür eden Bilgin, “Gençlere umut olacak bu tür düzenlemeleri hep birlikte yapacağız ve hep birlikte yapmak durumundayız. Aslında bizim asıl misyonumuz, asıl hedefimiz bu.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, yarışa katılacak sporculara başarılar diledi.

Turun Sivas’tan başlayacağını kaydeden Müftüoğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Aslı hazırlıkların sonuna yaklaşıyor. Bisiklet ailesi olarak Sivas’ta emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu gururu hep birlikte yaşayacağız, hep birlikte yaşayacağız. Sivas gerçekten Türkiye’nin nadide bir şehri. Zaten bisiklet ailesi de yetecek yerlere gidiyor. 2011’de bisiklet tarihinde ilk kez Avrupa şampiyonu olduk. Geçen hafta o günleri yine yaşadık. İnşallah 2028 olimpiyatlarında ülkemize altın madalya takdim edeceğiz.”

Programa Gençlik ve Spor İl Müdürü Erdoğan Tunç ile diğer kurum yöneticileri de katıldı.

1 Ağustos Salı günü Sivas Atatürk ve Kongre Müzesi önünden başlayacak 100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu’nun 1. etabı Sivas-Amasya (208 kilometre), 2. etap Amasya-Havza (90 kilometre), 3. etap Havza-Samsun (135 kilometre), 4. etap Samsun-Çorum (176 kilometre) ve son etap Çankırı-Ankara (175 kilometre).

100. Yıl Cumhuriyet Bisiklet Turu, 5 Ağustos’ta Ankara’da tamamlanacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu