Yaşam

3 bölgede fırtına uyarısı: ‘Bu iyi bir haber değil’

Meteoroloji Genel Müdürlüğütarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey ve doğu kesimleri parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Artvin ve Şanlıurfa çevreleri yerel olarak çok bulutlu. sağanakParçalı çok bulutlu, diğer yerlerin ise sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Van, Bitlis, Siirt, Batman ve Mardin çevreleri ile Diyarbakır’ın güneyi ve doğusunda yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji, Ağrı, Bitlis, Diyarbakır, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Van, Batman ve Iğdır için “sarı” alarm vererek sel ve su baskını uyarısında bulundu.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı, orta ve doğu bölgelerde mevsim normallerinin altında, güney ve batı kesimlerde ise mevsim normalleri civarında seyredeceği varsayılıyor.

Rüzgârın Akdeniz kıyıları ve Güneydoğu Anadolu’da çoğunlukla kuzey, bazen güney yönlerden hafif-orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda esmesi bekleniyor. güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (50-70 km/saat).

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise,Bugün Doğu Anadolu’nun doğu ve güneyinde etkili olan sağanak yağış ve güneybatı rüzgarlarının yanı sıra diğer bölgelerde de yaz havası yaşanmaya devam ediyor..” o paylaştı.

CNN TÜRK yayınına katılan Orhan Şen, önümüzdeki günlerde beklenen hava tahminini şöyle anlattı:

“Yaz havası devam ediyor. Bugün sadece Doğu Anadolu ve güneyde sağanak yağış var. Ama akşam saatlerinde sona erecek. Doğu Anadolu’daki yağışlar dışında Türkiye’de yağış yok. Batı’da yaz devam ediyor. Görünen o ki, yaz havası devam ediyor. Doğu Anadolu’ya sonbahar gibi geldi. “Eylül ayında İstanbul’da sıcaklık 26 derece oluyor. Şu anda 3-4 derece yukarıda. Bu hafta da bu şekilde devam edecek. Trakya’da sadece cumartesi günü yağmur yağıyor. Doğu Anadolu’nun güneyinde güneybatı rüzgarı biraz kuvvetli esiyor. Doğu Anadolu’daki yağışlar yarın dinecek.”

‘Barajlara kötü haber’

“Kurak bir döneme girdik. Barajlar için bu yeterli bir haber değil. Barajlar arasında yoğun yağış ile yağışsızlık arasında az da olsa bir fark var. Yoğun yağış yüzeyi terk edip gidiyor. Barajlara ulaşmıyor. O bölgedeki barajlarda yüzde 0,03 artış var, ertesi gün verdiğini geri veriyor.” “Bu seviye en azından barajların sıçrama seviyesi olsun. Marmara bölgesinde yağışların devam edeceği görülüyor. Dolayısıyla risk hala devam ediyor. 15 Ekim’e kadar Marmara sonbaharı sıkıntılı olacak.”

oguzeliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu