Haber

Afganistan’daki depremzedeler adına TİKA tarafından 102 fidan dikildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Afganistan-Türkiye dostluğunun 102. yılında başkent Kabil’e dikilen 102 fidan, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler için ithaf edildi.

İki ülke arasında 102 yıl önce başlayan diplomatik ilişkiler dolayısıyla başkent Kabil’in Pağman ilçesindeki Afgan-Türk Dostluk Korusu’nda tören düzenlendi.

Törende Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde hayatını kaybedenler anısına 102 adet çam fidanı dikildi.

Törene TİKA Kabil Koordinatörü Fazıl Akın Erdoğan, Türkiye Maarif Vakfı Afganistan Temsilcisi Ali Karagöz, Yunus Emre Enstitüsü Afganistan Temsilcisi Hüseyin Güngör ve Kabil Belediyesi Başkan Yardımcısı Mevlevi Halid Sacestani katıldı.

İki ülke dostluğu adına 2010 yılından bu yana her yıl buraya fidan diktiklerini söyleyen Erdoğan, bu yıl dikilen fidanları Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybeden depremzedelere bağladıklarını söyledi.

Kabil’i daha yeşil görmeyi hedeflediklerini belirten Erdoğan, “Dostluğumuzun nişanesi olan ağaçları her yıl çoğaltarak bu ormanı güzelleştirmeyi hedefliyoruz.” terimleri kullandı.

Kabil Belediyesi Başkan Yardımcısı Mevlevi Halid Sacestani, depremin derin üzüntüsünü yaşadıklarını belirterek, Türkiye halkının acısını paylaştıklarını söyledi.

Sacestani, depremde hayatını kaybedenler ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Törenin ardından depremde hayatını kaybedenler için dualar edildi.

kepsutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu