Haber

Avcılar’da toplu iş sözleşmesi imzalandı”,Hançerli “İstanbul’da, Türkiye’de en iyi sözleşmelerden birini imzaladık.”

Avcılar Belediyesi’nde 1181 emekçiyi ilgilendiren Toplu İş Kontratı, belediye binasında düzenlenen merasimle imzalandı. İmza merasiminde açıklama yapan Avcılar Belediye Lideri Hançerli, “Bugün İstanbul’a, Türkiye’ye örnek bir mukaveleye imza atabilme gücünü cüretini gösterebiliyor olmanın memnunluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Avcılar Belediyesi ve Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube ortasında Toplu İş Kontratı imzalandı. Avcılar Belediyesi binasında gerçekleşen imza merasimine; Avcılar Belediye Lideri Turan Hançerli, Belediye İş Şube Lideri Savaş Doğan, Avcılar Belediyesi Lider yardımcıları ve meclis üyeleri, sendika yöneticileri ve personeller katıldı.

“Türkiye’ye örnek bir sözleşmeye imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

İmza merasiminde konuşan Turan Hançerli: “Biz Avcılar’a hep beraber hizmet ediyoruz. 458 bin Avcılarlının kurumu Avcılar Belediyesi. Evi Avcılar Belediyesi. Bundan 3.5 yıl önce maaşlar ödenmezken, kimse Avcılar’a mal satmak istemezken bugün İstanbul’a, Türkiye’ye örnek bir kontrata imza atabilme gücünü hamasetini gösterebiliyor pozisyonuna gelmenin memnunluğunu yaşıyoruz. Bu belediye güçlü hale geldikçe çalışanlarında güçleneceğini rahata ereceğinin rahat olacağını konuşmuş tabir etmiştik. Bununda iki olayla delili yaşanıyor. Birincisi gecikmeyen, vaktinde ödenen maaşlar. İkincisi de Türkiye’de örnek bir sözleşme imza atmış olmamız. Ben huzurlarınızda öncelikle yönetici arkadaşlarım, başkan yardımcılarım, müdürlerim başta olmak üzere tüm bin 700 çalışma arkadaşıma bu belediyeyi kısa bir süre içerisinde bu güce kavuşturdukları için teşekkür ediyorum. Birlikte iyileşeceğiz, birlikte büyüyeceğiz ve Avcılar’a hizmeti daha güzel, daha nitelikli sunacağız. Mukavelenin güzel olmasını olmasını diliyorum. Ve tüm Avcılar’a, çalışma arkadaşlarıma Türkiye’ye iyi uğurlu olsun dileklerimle atalım imzalarımızı teşekkürler.” dedi.

“İyi bir toplu iş sözleşmesi yaptık”

Törende konuşan Belediye İş Şube Lideri Savaş Doğan, “Emeğe saygı duyan insanlarla bu süreçleri konuşmak gerekiyor. Başkanımız Turan Hançerli bu süreçte bize “Evet şartları zorlayacağız, belki projeleri biraz öteleyeceğiz ama emekçimin de hak ettiği ücreti günün şartlarında vermeye çalışacağım” dedi. Ve biz Avcılar’da rahat bir nefes aldık. Günümüzün şartlarında belki Türkiye’de en yeterli mukavelelerden birini; sizin emeğe duyduğunuz emeğe karşı sahiden ortaya koyduğunuz bir düzgün niyetle, güzel bir Toplu İş Mukavelesi yaptık.” dedi.

İmza merasiminin akabinde Belediye İş Sendikası temsilcileri tarafından Avcılar Belediye Lideri Turan Hançerli’ye çiçek takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu