Ekonomi

Avrupa Borsaları Seyahat Şirketlerinin Paylarındaki Kazançla Yükseliyor

Avrupa borsaları haftanın ilk işlem gününü seyahat şirketlerinin hisselerine olan ilginin etkisiyle yükselişle kapattı.

Kapanışta gösterge endeks Stoxx Europe 600 yüzde 0,75 artışla günü 446,62 puandan tamamladı. Stoxx 600 Seyahat ve Eğlence Endeksi’nin günü yüzde 1,52 kazançla kapatması dikkat çekti.

Fransa’da CAC 40 endeksi yüzde 0,60 artışla 7.087,06 puana, İtalya’da FTSE MIB 30 endeksi yüzde 1,48 artışla 28.925,26 puana yükseldi.

Almanya’da DAX 40 endeksi günü yüzde 0,73 artışla 15.345 puandan, İngiltere’de FTSE 100 endeksi ise yüzde 0,89 artışla 7.425,83 puandan tamamladı.

Şirket hisselerinde, Alman basınında Alman hükümetinin şirketin sipariş defterini korumak için 7,5 milyar euro garanti vereceği yönündeki haberlerin ardından Siemens Energy’nin hisseleri bugün yüzde 6’dan fazla değer kazandı.

Euro/dolar paritesi (TÜİK) yüzde 0,16 düşüşle 1,07 seviyesinde, prestiji ise 20,25 seviyesinde gerçekleşti.

Gözler enflasyon verisinde

Analistler, yatırımcıların zayıflayan ekonomiler ve artan jeopolitik risklerle karşı karşıya olduğunu, merkez bankalarının para politikalarına ilişkin belirsizliklerle birlikte küresel borsalarda yön arayışının sürdüğünü belirtti.

Analistler, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikasının gidişatına ilişkin daha fazla ipucu için yarın açıklanacak enflasyon verilerinin yatırımcıların odağında olduğunu belirterek, enflasyon oranının düşmesi halinde bunun Fed’in daha da güçleneceği anlamına geleceğini vurguladı. Yılın son toplantısının yapılacağı 13 Aralık’ta faiz oranlarına ara verilecek.

Küresel piyasalardaki yatırımcılar da ABD Başkanı Joe Biden ile Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’in yaklaşık bir yıldır ilk kez bu hafta gerçekleştireceği yüz yüze görüşmeyi yakından takip edecek. Biden’ın 15 Kasım’da gerçekleşmesi planlanan Asya Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) Zirvesi’nde Xi ile görüşmesi bekleniyor.

Analistler, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s’in ABD’nin kredi notunu “Aaa” olarak teyit ederken, not görünümünü durağandan “negatif”e revize etme kararının ardından küresel yatırımcıların da ABD hükümetinin mali gücüne yönelik riskleri yakından takip ettiğini belirtti. “.

goynuk-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu