Sağlık

Avrupalı ​​hemşirelik öğrencilerinin kültürel yeterliliklerinin izlendiği projeye Egeli Hemşirelerden tam destek.

Uluslararası Bilim Ekibinden “Avrupa Yüksek Öğretim Alanında Hemşirelikte Kültürel Becerilerin Değerlendirilmesi” Projesi

Avrupa ülkelerinin farklı üniversitelerinde eğitimlerine devam eden hemşirelik öğrencilerinin ve öğretim elemanlarının uluslararası kültürel beceri ve yeterliliklerinin değerlendirilmesi amacıyla yürütülen projenin Türkiye ayağı Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi bilim ekibi tarafından yürütülmektedir.

İspanya Centro Üniversitesi San Rafael-Nebrija Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Laura Visiers Jiménez koordinasyonunda “Avrupa Yüksek Öğreniminde Hemşirelikte Kültürel Becerilerin Değerlendirilmesi Projesi”; İspanya, İsviçre, İsveç, İtalya, Yunanistan, Fransa, Hollanda, Danimarka, Belçika, Almanya, Portekiz, Slovenya, Litvanya, Malta, İskoçya, İrlanda, Letonya ve Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 18 Avrupa ülkesindeki 60 üniversitenin hemşirelik fakültelerinde yürütülmektedir. . Projenin Türkiye ayağının bilgisini Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aynur Uysal Toraman sorumluluğunda, Dr. Öğretim Üyesi Sevcan Topçu, Arş. Görmek. Ebru Konal Korkmaz’dan oluşan proje grubu, Hemşirelik Fakültesi’nde görev yapan akademik personel ve öğrencilerden temin edilecek.

“Üniversitemiz uluslararası öğrenciler için bir çekim merkezi”

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “Kurumsal olarak akredite edilmiş, öğrenci odaklı araştırma üniversitemizin tüm akademik birimlerinin, amaçlarımız doğrultusunda değerli bilimsel programlarda, projelerde yer almasından ve paydaş olmasından dolayı memnuniyet duyduğumu belirtmek isterim. uluslararasılaşma misyonu Ülkemizde ilk kez alanında 5 yıllık tam akreditasyon alan Hemşirelik Fakültemiz, ulusal ve uluslararası alanda paydaşları ile güçlü bir işbirliği ve bağlantı ağı kurarak hedeflerimize katkı sağlamaya devam etmektedir. Uluslararası öğrencilerin ve akademisyenlerin ilk tercihi arasında yer alan Hemşirelik Fakültemiz, dünya standartlarının üzerinde insan kaynağı, teknolojik donanımı ve altyapısı ile ön plana çıkmaktadır. Avrupa’da 60 üniversitede hemşirelik eğitimi veren akademik kurumların akademik personeli ve öğrencilerinin kültürel beceri ve yeterliliklerinin değerlendirilmesi amacıyla yürütülen projenin ülkemiz ayağı üniversitemiz bilim grubu tarafından yürütülmektedir. . Üyelerimizi özverili çalışmalarından dolayı kutluyorum” dedi.

“Avrupa’nın 60 üniversitesi takip edilecek”

Proje hakkında bilgi veren Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Halk Sağlığı Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Farklı Avrupa üniversitelerinin sağlayabileceği çeşitlilik dikkate alınarak hemşirelik öğrencilerinin lisans eğitimleri boyunca kültürel yeterliliklerinin yanı sıra ERASMUS+ programlarına veya diğer uluslararası programlara katılabilmeleri için kültürel yeterliliklerinin gelişimini etkileyen faktörlerin değerlendirilmesi amacı ile planlanmaktadır. faaliyetler. Ayrıca projede yer alan hemşirelik programlarında yer alan öğretim elemanlarının kültürel yeterliliği, ERASMUS+ programına veya diğer uluslararası etkinliklere katılmanın bu yeterliliğin gelişimine etkisi değerlendirilmektedir. Projede hemşirelik öğrencilerinin ilk klinik uygulamalarından mezuniyetlerine kadar kültürel hassasiyetleri izleneceği için proje 2021-2025 yılının ortalarında devam edecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

gulagac-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu