Haber

Bakan Yusuf Tekin Üniversiteyi Tercih Edecek Gençlerle Buluştu

Önce Öğrenci Platformu’nun Bahçelievler Belediyesi iş birliğiyle düzenlediği ve birçok farklı ildeki gençlere ulaşacak Tercih Takviye Programı’nın ilk etkinliği 500 üniversite adayının katılımıyla İstanbul’da gerçekleştirildi. Bakan, bürokrat ve sektör temsilcilerinin deneyimlerini gençlerle paylaştığı programa Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de katıldı ve tercih yapacak öğrencilere birebir tercih danışmanlığı yaptı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: “Dünyanızı ve Yeteneklerinizi Görerek Seçim Yapmalısınız”

Bakan Tekin, programda yaptığı konuşmada, günümüzde gençlerin hayallerindeki fakülte ve bölümde eğitim alabilmeleri için çok geniş seçeneklere sahip olduğunun altını çizerek, kariyer planlama ve tercih danışmanlığı amacıyla yapılan bu tür toplantıların kendileri için önemli bir nimet olduğunu söyledi. Bakan Tekin, “Seçim sürecinde size en çok yardımcı olacak şeyler, iç dünyanızı ve kendi yeteneklerinizi iyi görmek ve ona göre seçimler yapmak. Bunu yapmazsanız ömür boyu istemediğiniz ve sevmediğiniz bir işi yapıyor olacaksınız. Ama bunu yaparsanız seveceğiniz ve keyif alacağınız bir iş yapmış olursunuz.” dedi.

Bakan Tekin: “Biz Akademisyenler size hayatınızın bir bölümünde danışmanlık vermiş olacağız”

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir veli olarak çocuklarının seçimine de saygı duyduğunu, gençlerin istedikleri okula gitmelerini temenni ettiğini belirterek, “Kazandıktan sonra lütfen akademisyenlerin size üniversitelerde vereceği derslerle yetinmeyin. Biz size hayatınızın bir bölümü için danışmanlık yapacağız. Ama bunun dışında hayatın tahminen yüzde elli, altmış, yetmiş beşinde öğrenecekleriniz o kampüs binasının içinde ve dışında diğer tıbbi faaliyetlerden öğrenecekleriniz. Sizlerden ricam, bu vatana sahip çıkacak, bu vatan için çalışacak, bu vatan için fikir ve değer üretecek her ortamda var olmanızdır.Bu durumda siz kendinizi daha iyi geliştirmiş olursunuz ve biz büyükleriniz sizler hakkında güzel fikirlere sahip oluruz ve bu vatanı canı gönülden size emanet etmiş oluruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu