Haber

BDDK en az lise mezunu sekreter ve şoför alımı yapıyor! Başvurular bugün sona eriyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), yaptığı seçim sonuçlarına göre Kurumumuzda ilk kez kamu hizmetine başlayacak adaylar arasından “Sekreter” ve “Şoför” ekiplerine idari işçi alımı yapacağını duyurdu. giriş Sınavı. Başvuru kurallarının tarihçesi ile ilgili merak edilen tüm detayları açıklayan kurum, en az lise mezunu adayların arasından istihdam sağlayacağını duyurdu. Ayrıca BDDK sınava başvuracak adaylarda en az 70 KPSS puan kuralı aranıyor.

BAŞVURU TARİHİ VE YÖNTEMİ

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu personel alım başvuruları 6 Şubat 2023 ve 19 Şubat 2023’ten itibarenbugüne kadar devam edecek.

Adaylar e-Devlet Bankacılığı Düzenleme ve Denetleme Kurumu – Meslek Kapısı Kamu Alım ve Meslek Kapısı ( https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) başvurularını giriş yaparak online olarak yapabileceklerdir.

BAŞVURU EKRANI

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

1) Türk Vatandaşı olmak,

2) Kamu haklarından yoksun olmamak,

3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa dahi; Kasten işlediği hata, devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal sisteme ve bu düzenin işleyişine karşı kabahatler, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, iflas etmemek için dolandırıcılık, ihaleye fesat karıştırma, ifaya fesat karıştırma, hatadan doğan malvarlığını aklama veya kaçakçılık kabahatleri.

4) Askerlik statüsünün prestiji ile; Askerlik yapmamış olmak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmişse muvazzaf askerlik yapmış olmak veya tecil veya yedek sınıfa nakil olmak,

5) Görevini sürekli olarak yapmasına engel olacak bir akıl hastalığına sahip olmamak,

6) 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde belirtilen kuralları taşımak.

7) 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 26 ncı maddesi kararı kapsamında çalışmaktan yasaklananlardan olmamak.

8) Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasına itirazı olmamak.

RESMİ DUYURU METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu