Haber

Beijing’de Yerel Yönetim Virüs Yüzünden Kapatılan Mağazaların Açılışını Hızlandıracak

BEİJİNG, 25 Kasım (Xinhua) — Çin’in başşehri Beijing, salgın denetim ve tedbire çalışmalarını kolaylaştırmak için kapatılan fakat kent sakinlerinin geçimlerinde değerli bir yere sahip alışveriş merkezleri ve süpermarketlerin tekrar açılmasını hızlandırma kelamı verdi.

Perşembe günü bir basın toplantısında konuşan Beijing mahallî hükümetinin sözcüsü Xu Hejian, Kovid-19 salgınından etkilenen bu çeşit mağazaların gerekli minimum kapatma müddeti olan bir günün akabinde açılmalarına müsaade verildiğini ve kapatma mühletinin üç günü geçmeyeceğini söyledi.

Bu müsaade Beijing’in, bir yandan salgını sınırlarken öteki yandan kentin sıkıntısız işleyişini garanti etmek ve piyasa fiyatlarının istikrarını korumak hedefiyle ilan ettiği bir dizi tedbir ortasında yer alıyor.

Xu, Beijing hükümetinin, halkın telaşlarına kulak vererek tıbbi hizmet almak için kapatılan sitelerini terk etmek zorunda olan kent sakinlerine verdiği takviyesi de hızlandıracağını söyledi. Xu, ayrıyeten yüksek riskli bölgelerdeki çöp meselesinin da giderileceğini ekledi.

Beijing Perşembe günü, 424 adet lokal olarak bulaşmış teyitli Kovid-19 olayı ve 1.436 adet lokal olarak bulaşmış semptomsuz hadise bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu