Teknoloji

ChatGPT’nin gider maliyeti belliydi… Günlük ödediği ücret rekor kırdı!

ChatGPT’nin kullanıcılara sunduğu deneyimin ardındaki maliyet hayret vericidir. Geçen yıl kasım ayında halkın beğenisine sunulan ChatGPT, kısa sürede halk tarafından benimsendi.

ChatGPT ilk kez kamuoyuna tanıtıldığında sorulan soruya cevap verirken epeyce beklemişti. Ancak OpenAI tarafından ChatGPT üzerinde yapılan güncellemeler sonrasında anında yanıt verebilme özelliği kazandı.

GÜNLÜK 700.000 $ Harcanan

ChatGPT’nin yeteneği herkesi hayrete düşürürken, bu başarının arkasındaki finansal gücü merak ettiriyor. Yapılan analizlere göre ChatGPT’nin kullanıcılara verimli bir hizmet sunması gerekiyor. 700 bin dolar harcamak yapıldığı belirtiliyor. Diğer uygulamalardan farklı olarak sadece chatbot olarak kullanılan ChatGPT’nin, kendi alanı içindeki ve dışındaki birçok uygulamadan daha pahalıya mal olduğu belirtiliyor.

Analizler GPT-3 yapay zeka dil modeli üzerinde hesaplanmıştır. GPT-4 modeli ile bu analiz yapılırsa fiyatın kat kat artacağı biliniyor.

Kullanıcılara hızlı hizmet vermesiyle tanınan ChatGPT, geçtiğimiz haftalarda Çin ve İtalya’da yasaklanmıştı. Kısa bir süre önce ABD’nin Montana eyaletinde de yasaklanmıştı. Montana, ChatGPT’yi yasaklayan ilk ABD eyaleti oldu.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu