Haber

‘Dina kaçarken peşinde 4-5 kişi vardı’

17 yaşındaki Gabonlu üniversite öğrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nın cesedi 26 Mart’ta Karabük’teki Filyos Çayı’nda bulundu. Cinayet zanlısı DA üçüncü kez tutuklanarak serbest bırakıldı.

Birgün gazetesi editörü Timur Soykan, ‘Dina kaçarken peşinden 4-5 kişi geldi’ başlıklı yazısında, Dina’nın 25 Mart akşamı apartmandan çıktıktan sonra sokakta çıplak ayakla koşarken görüldüğünü belirterek, şu bilgileri paylaştı: Soruşturma ile ilgili aşağıdaki bilgiler:

“Bu noktada kritik tanık olduğu iddia ediliyor. Üstelik Dina’nın arkadaşlarının anlatmadığı bir olaydan bahsediyor. Dina’nın Has Apartmanı’nın karşısındaki apartmanda oturan bu tanık da Afrikalı bir öğrenci. Argümana göre; 25 Mart akşamı Dina’nın evde gözaltına alındığını ve sokağı inleten bir kargaşa çıktığını anlattı. Kaynaklardan aldığımız bilgilere göre; Bu tanık kısaca şunları söyledi:

“Olay günü namaz kılarken bağırışlar duydum. Baktığımda birinin kapıya tekme ve yumruklarla vurduğunu duydum. Aslında içeride kimin olduğu camdan belliydi. Ağlama sesleri gelince balkondan ‘Polisi arayacağım’ diye bağırdım. Kavga durdu. Bir süre sonra kapıdaki bağırışlar ve vuruşlar yeniden başladı. Kız kapıyı açmaya çalışıyordu ve birisi onu arkadan engelliyordu. Tekrar “Polisi aradım, geliyor” diye bağırınca kızı kapıdan dışarı çıkardılar. Ben de kıza yardım etmek için bağırdım ama beni dinlemedi ve anlamadı. Bu sırada hemen polisi aradım ve durumu anlattım.”

‘POLİSE HABERDAR OLDUM’

Bu söze göre; Arkadaşları da Dina’nın bağırışlarını duymuş olmalı. Ancak genç kızın şarj aletini almaya gittikten sonra geri dönmediğini kendi deyimleriyle söylüyorlar. Tanık ayrıca polisi aradığını söylüyor. Diğer bir deyişle, Dina’nın ölümünden önce polis olayı biliyordu.

Tanık devam etti:

“…ben (polisle) konuşurken kız apartmandan yan binaya atlarken yere düştü. Bir sonraki daireye atladı. Kızın pantolonu tırabzana takıldı ve yırtıldı. Arkasında kimse yoktu. Daha sonra caddenin karşısına koştu. Kıza bakarken iki adamın etrafı kontrol ettiğini gördüm. Daha sonra 4-5 kişi oldular. Bu insanlar birbirlerine baktıktan sonra, bir el hareketiyle kızın gitmiş olabileceği birkaç yoldan gittiler. Kişisel kızın gideceği yol ya Mavi Büfe’ye çıkar ya da Arı Sitesi’ne çıkar.”

‘DUYMADIM’

Bu tanığın sözleri Dina’nın evindeki arkadaşı Cedric’e soruldu. Dina ile Gabonlu yakın arkadaş olduklarını açıklayan Cedric, iddiaya göre şunları söyledi:

“Isaac ile evde kalıyoruz. O akşam apartmanın 3. katında arkadaşlarımla birlikteydim. Dina şarj cihazını almak için eve gelmedi. Isaac, sabah 1:00 civarında Emmanuel’in evine gitti ve Dina’nın oraya ücret almak için gittiğini söylediler. Gece 01.00’i merak ettiğim için mesaj attım ama cevap vermedi. Dina’nın kaybolduğu gece, herhangi bir tartışma ya da bağırış duymadım. Dina alkol, uyuşturucu veya sigara kullanmadı.” (KAYNAK)

dogansarajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu