Ekonomi

Enerjisa Enerji’den İlk Dokuz Ayda 9 Milyar TL Yatırım

Enerjisa Enerji’den İlk Dokuz Ayda 9 Milyar TL Yatırım

 

Türkiye’nin lider elektrik dağıtım, perakende satış, müşteri analitiği ve emobilite şirketi Enerjisa Güç, kârlı büyüme stratejisiyle güçlü finansal ve operasyonel performansını 2023 yılının ilk dokuz ayında da sürdürdü.

 

Enerjisa Enerji’nin elektrik dağıtım ağı ve müşteri analiz alanlarındaki yatırımları, zorlu mali koşullara rağmen 2023 yılının ilk dokuz ayında geçen yılın aynı döneminde gerçekleştirilen yatırımın iki katından fazla artarak 9 milyar TL’ye ulaştı.

 

Yüzde 20’si halka açık olan ve ana hissedarları Sabancı Holding ve E.ON olan Enerjisa Güç, 30 Eylül 2023 tarihli mali tablolarını açıklayarak yılın ilk dokuz ayındaki güçlü performansını teyit etti. Enerjisa Enerji, 2023 yılının ilk dokuz ayında konsolide Faaliyet Gelirini geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 53 artırarak 15 milyar 949 milyon TL’ye, Baz Net Kârını ise yüzde 69 artırarak 4,3 milyar TL’ye ulaştı.

 

İlk dokuz ayın sonuçlarının değerlendirilmesi Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, “Daha iyi bir gelecek için yeni enerji dünyasına öncülük etme vizyonumuz doğrultusunda kârlı yatırımlarımızla ilerlemeye devam ediyoruz. Dağıtım ağı, müşteri çözümleri ve Eşarj alanlarındaki toplam yatırımımız yılın ilk dokuz ayında 9 milyar TL’ye ulaştı. Bundan sonra da topluma fayda sağlayacak, işbirliklerini geliştirecek, tüm paydaşlarımıza ve ülkemize değer yaratacak projeler üretmeye devam edeceğiz.” söz konusu.

 

Enerjisa Power CFO’su Dr. Philipp Ulbrich  halbuki , “Bu dönemde güçlü operasyonel ve finansal performansımızı koruyarak hedeflerimize ulaşmaya devam ettik. 2023 yılı müşteri analizini de içeren yatırım planımız doğrultusunda yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. 2023 yılında meydana gelen deprem felaketinde elektrik arz güvenliğinin yeniden tesis edilmesi için birçok önemli projeye imza atan dağıtım grubumuzla gurur duyuyorum. “Sürdürülebilir stratejimiz sayesinde yılın ilk dokuz ayında yıllık bazda %69 artışla 4,3 milyar TL Baz Net Kâr elde ederken, uzun vadeli hedeflerimize de bağlı kaldık. Faaliyet Gelirleri ve Baz Net Kâr beklentilerimiz var” dedi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu