Haber

Hataylı baba-kızın depremden bir hafta sonra duygulandıran buluşması

Hatay’da Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan bir binanın enkazından kurtarılan baba ve kızı, gözyaşları içinde Adana’da bir araya geldi.

Hatay’ın Defne ilçesinde çöken 4 katlı apartmanın 2’nci katında yaşayan Hamza (71), eşi Yıldız (61) ve kızı Elçin Ezer (38) ile torunları Mertcan (13) ve Naz Ölmez (8) kurtarıldı. enkaz altında kaldı.

Pazarcık merkezli ilk depremden 16 saat sonra yaşlı adam, hafif yaralı olarak dışarı çıkarıldıktan sonra komşularının yardımıyla Adana’daki Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ne misafir edilmek üzere getirildi.

81 saat sonra eski eşi tarafından enkazdan kurtarılan yaralı Elçin Ezer, Çukurova Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Tedavisini tamamladıktan sonra taburcu olan Elçin Ezer, depremden bir hafta sonra babası Hamza Ezer ile görüştü. Baba kız uzun süre sarılıp ağladı.

Hamza Ezer, gazetecilere yaşadıkları travmayı atlatmanın çok zor bir süreç olduğunu söyledi.

O gece yaşadıklarını anlatan Ezer, “Yatak odasında uyurken enkaz altındaydım. Komşulara seslendim, beni enkazın altından çıkardılar.” söz konusu.

Ezer, eşi ve torununun kurtulmasını beklediğini ancak umutlarının tükendiğini belirtti.

“Bir taş aldım, nereye attığımı bilmiyorum, karanlıktı”

Elçin Ezer ise evden çıkmaya çalışırken tavanın üzerlerine çöktüğünü söyledi.

81 saat enkaz altında kaldığını kaydeden Ezer, “Kızım kucağımda öldü. Kızımı kurtaramadım. Önce kızımı verdim. Enkazın altında oğlum ve annem var, hala oradalar. .” sözünü kullandı.

Ezer, enkaz altındayken yaklaşık iki gün sonra çalışma sesinin geldiğini ve “Zeynep” diye seslenenlerin olduğunu belirtti.

Kendisinin Zeynep olmadığını söylediğini ancak sesini duyurup duyuramayacağını bilmediğini kaydeden Ezer, şunları söyledi:

“İşi bırakıp geri geldiler ama kim olduğunu bilmiyorum. 4. günün sonunda bir ses duydum. Elime bir taş aldım nereye attığımı bilmiyorum. karanlıktı. eski eşimin sesini duydum. eski eşim beni kurtardı. beni hastaneye gönderip kızımın mezarını yaptı. antakya’dan adana’ya “4 gün hastanedeydim bugün çıktım. Tesellümümüz, kızımın mezarının olması. Diğer canların da enkazdan çıkarılıp mezarlarının olmasını istiyoruz. Allah kimseyi çocuğuyla imtihan etmesin.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu