Haber

Kahramanmaraş Depremini “Doğal Seleksiyon” Olarak Anlatan YouTube Olgusu Eleştirinin Odağında

Kahramanmaraş’ta geçtiğimiz hafta meydana gelen yıkıcı depremin etkileri ilk günkü gibi devam ediyor.

Binlerce insanımız hayatını kaybetti, binlercesi enkaz altında kaldı; YouTube fenomeni Deniz Dülgeroğlu, depremi ‘Doğal seleksiyon’ olarak nitelendirince eleştiri odağı oldu.

Ülke olarak öyle üzücü ve vahim bir tabloyla karşı karşıyayız ki bunu kelimelerle anlatmak mümkün değil. Adem Altan’ın bu fotoğrafı yaşananları ve hissettiğimiz acıyı gözler önüne seriyor.

Bir babanın dondurucu soğuğa rağmen hayatını kaybeden kızının elini bırakmaması hepimizi derinden etkiledi.

Bu büyük felaketin ardından aklı başında ve duyarlı her insan, insanımızın hayatına mal olan bu yıkımın müteahhitlerinin ve sorumlularının cezalandırılmasını talep etti.

Çünkü kaçak yapılaşmaya izin verilmeyen bölgelerdeki yapılar ve temeli sağlam binalar dururken, sarsıntı değil; Dengesiz binaların insanlarımızı öldürdüğünü hepimiz biliyoruz.

Ancak yaşadıklarını inanılmaz bir biçimde anlatanlar da var. Bunlardan biri de Merdiven Altı Terapisi ile tanıdığımız Deniz Dülgeroğlu.

“Dülgeroğlu’nu nasıl hatırlıyorum?” Düşünenler için söyleyelim. Birkaç ay önce meydana gelen Taksim patlamasında tepki toplayan bir paylaşım yapmıştı.

6 kişinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin de yaralandığı bu akının ardından Deniz Dülgeroğlu’nun böyle bir tepkiyi paylaşması tepkiyle karşılandı.

Felaket bir olayın ardından yeniden sahneye çıkıyor ve tepkilerin merkezinde yer alıyor. Çünkü Kahramanmaraş’ta binlerce kişinin hayatını kaybettiği depremi “Doğal seleksiyon” olarak nitelendirdi.

‘Bilim ve hukuk bilmeyen bir toplumun doğal seleksiyonuna tanık oluyoruz.’ Sözlerinin ardından kendisine yansımaları uzun sürmedi.

Saman ile samanı ayırt edebilmek çok değerlidir.

Özellikle de bu kadar hassas bahislerle…

?

?

?

?

Onun bu sözleri hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu