Haber

Mısır Piramitleri Yarı Maratonuna Katılan Koşucular “Tarih Boyunca Yarıştı”

Mısır’ın başkenti Kahire’nin güneybatısında, Cumartesi günü onlarca ülkeden yaklaşık 4.000 koşucu, arka planda ikonik yapılar olan Büyük Giza Piramitleri’nin yer aldığı dördüncü Piramitler Yarı Maratonunda yarıştı.

Etkinliğin sloganı “Tarihte Yarış” olduğu gibi, katılımcılar 4.000 yıldan daha önce inşa edilmiş tarihi yapıların etrafında koşma fırsatı buldular.

5 kilometrelik yarış, 10 kilometrelik yarış ve 21 kilometrelik yarı maratondan oluşan etkinliğin erkekler ve bayanlar gruplarında ağırlıklı olarak Mısırlı koşucular her mesafe için altı altın madalya kazandı.

21 km’lik yarı maratonu tamamlayan ilk kadın olan Amerikalı koşucu Abigail Cember, yarışmada Mısırlı olmayan tek altın madalya sahibi oldu.

Erkekler yarışçıları yarı maratonunda altın madalya kazanan Mısırlı atlet Salem Mohamed Salem, birkaç inişli çıkışlı zorlu yarış parkuru nedeniyle rekabetin “güçlü” olduğunu söyledi.

Olay Mısır’ın önde gelen SporMısır Cumhurbaşkanlığı himayesinde yönetim şirketi TriFactory tarafından Mısır’ın spor ve turizm bakanlıklarının desteğiyle etkinlikler düzenlendi.

Kahire’den bildiren Xinhua Haber Ajansı muhabirleri.(XHTV)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu