Haber

Özgür Özel: Akşener ya yanıltıldı ya da bizimle kavga etmek istiyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, avukat ve yazar Muammer Aksoy’un öldürülmesinin 34. yıl dönümünde Ankara’da düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Özgür Özel’e, “Özgür Özel, Eskişehir’de ilginç bir konuşma yaptı. Bizim hakkımızda imanın ötesine geçen bir konuşma yaptı, AK Parti ile tuhaf anlaşmalarımız olduğunu söyledi. Ağır bir iftira attı. Buradan Sayın Özel’e sesleniyorum: 2017’de hayır oyu kampanyası yaptığımızı bilmiyor olabilirsiniz. Eski liderimiz Kılıçdaroğlu’na gidin ve sorun, CHP bize 1 lira yardım verdi mi? Cevap hayır. Kılıçdaroğlu partimizi kurarken bize 1 lira para yardımı mı verdi? Sayın Kılıçdaroğlu’na “Bunun cevabını vermek zorundasınız” diye soruldu.

Özel, 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti’den milletvekili seçilen ve daha sonra AK Parti’ye transfer olan Nebi Hatipoğlu’nu kastettiğini belirterek, “Aslında Akşener’in konuşmasına çok şaşırdım. İki ihtimal var. Olasılıklardan biri Cumhurbaşkanının ciddi şekilde yanıltılmış olması, ikincisi Sayın Genel Başkanın bizimle kavga etmek istemesi. Benim Sayın Başkanla kavga etmem, bunun kimseye bir faydası yok. Bizim muhalefete karşı çıkma niyetimiz yok. Eskişehir konuşmamda bahsettiğim konu şu: Bahsettiğim aday şu anda AK Parti’nin adayı. “İYİ Parti’den milletvekili seçilen, Millet İttifakı’nın oylarıyla milletvekili seçilen kişi, siyasi yankesicilik, siyasi sahtekarlık yapmış, Eskisehir halkından oy istemiş. Recep Tayyip Erdoğan’a karşı çıkmak için AK Parti’ye katıldım” dedi.

“‘Saray, geçmişte birlikte olduğumuz şeyleri bir takım fırsatlar yaratarak bize sunuyor’ derken, AK Parti’nin Eskişehir’deki adayını kastetmiştim” diyen Özel, “Ne Kemal Bey’e sormama ne de sormama gerek var. Meral Hanım ve partisinin konuştuğu konularla ilgili başka kimse yok.” “Onurunuza, irfanınıza kefilim. Bana göre sorun bir yanlış anlaşılmanın düzeltilmesidir. Ben DÜZGÜN Partisi’nden seçilip AK Parti’ye geçen milli irade hırsızını eleştiriyorum. Yoksa niye eleştireyim ki? DÜZGÜN Partisi adayları güzel insanlardır” dedi.

(HABER MERKEZİ)

haber-karapinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu