Haber

Rusya, Ukrayna limanına hareket eden kuru yük gemisine uyarı ateşi açtı

Rusya Savunma Bakanlığı, Karadeniz’de Ukrayna limanına doğru hareket eden kuru yük gemisine uyarı ateşi açıldığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Rus devriye gemisi “Vasiliy Bikov”un Karadeniz’in güneybatısında Palau bandıralı kuru yük gemisi “Şükrü Okan”ı tespit ettiği belirtildi.

Geminin Ukrayna’nın İzmail Limanı’na doğru hareket ettiği bilgisinin yer aldığı açıklamada, “Kuru yük gemisinin kaptanı, yasaklı yük sevkiyatı için yapılan inceleme için durma talebine yanıt vermedi. Rus savaş gemisi uyarı ateşi açtı. gemiyi zorla durdurmak için otomatik bir hafif silahla.” terimler yer aldı.

Açıklamada, Rus askerlerini taşıyan “Ka-29” tipi helikopterin geminin kontrolü için havalandığı kaydedilerek, “Telsiz görüşmelerinin ardından gemi durdu ve denetim ekibi kuru yük gemisine bindi. Denetim ekibinin çalışmasının tamamlanmasının ardından Şükrü Okan gemisi İzmail Limanı’na doğru yoluna devam etti.” bilgisi paylaşıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan 19 Temmuz’da yapılan açıklamada, Ukrayna limanlarına giden tüm gemilerin “potansiyel askeri kargo taşıyıcısı” olarak değerlendirileceği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu