Haber

Safranbolu’da 1.592 uzman astsubay mezun oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde temel eğitimlerini tamamlayan bin 592 uzman dua ile mezun olduktan sonra Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’na katıldı.

34. dönem Jandarma Uzman Erbaş Komando temel kursunun kapanış töreni Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığında gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, eğitimde başarılı olan askerlere plaketleri verildi.

Törende bir konuşma yapan Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, “Bugün sizlerden önce zorlu bir eğitim sürecini başarıyla tamamlayan 1.509 Jandarma Genel Komutanlığı mensubumuz ve Sahil Güvenlik mensubu 73 kursiyerimiz şehit olurken. Mezuniyetin sevincini yaşayarak, genç, dinamik ve konusunda uzman, vatan aşkıyla yanıp tutuşan astsubaylar yetiştirmeyi ve Türk Milletinin başarısına katkı sağlamayı amaçladığımız Safranbolu Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanlığı’ndayız. sizlere hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz” dedi.

Konuşmaların ardından mezun olan uzman astsubay kursiyerler yemin etti. Ardından Jandarma Genel Komutanlığı Mehter Timi ve komandoların gösterilerinin katılımcılar tarafından büyük beğeni topladığı törende, mezun olan uzman çavuşlar okunan duaların ardından mezuniyet coşkusunu yaşadılar.

Geçit töreniyle devam eden törenin sonunda mezun olan askerler aileleriyle bir araya geldi. Görüşmede askerler ve aileleri gözyaşlarını tutamadı.

Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, AK Parti Karabük Milletvekilleri Cem Şahin, Ali Keskinkılıç, CHP Milletvekili Cevdet Akay, Bilecik Jandarma Eğitim Komutanı Tuğgeneral Uğur Ertekin, Safranbolu 125. Jandarma Komando Eğitim Merkezi Komutanı Albay Dr. Yusuf Küçükbaşol, komandolar ve aileleri. – KARABÜK

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu