Haber

Savunma Bakanı Güler, Erbil’de IKBY liderleriyle görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Erbil’deki temasları kapsamında Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (KBY) Lideri Neçirvan Barzani, IKBY Başbakanı Mesrur ​​Barzani ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Lideri Mesut Barzani ile ayrı ayrı görüşmelerde bulundu. Görüşmelere Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak da katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı, X hesabından yaptığı paylaşımda, Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmede “terörle mücadele başta olmak üzere bölgesel gelişmeler konusunda görüş alışverişinde bulunulduğunu” belirtti.

Erbil merkezli IKBY Başkanlığı’ndan yapılan açıklama aktarılıyor RudawHaber sitesinde, “Görüşmede Türkiye’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile iş birliğinin bölgede barış ve istikrarın korunması ve sınır güvenliğinin sağlanması açısından önemi vurgulanırken, salgının yayılmasının önlenmesi için çok yönlü çalışmalara ihtiyaç duyulduğu kaydedildi” denildi. Orta Doğu’daki çatışmalar.”

Haberde, “Türkiye’nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin ortak çıkarlar ve iyi komşuluk temelinde geliştirilmesi, terörle mücadeledeki gelişmeler, bölgedeki IŞİD tehdidi ve bölgedeki bazı konuların ele alındığı toplantıda, Ortak çıkarlar da tartışıldı.”

Rudaw: Güler, Erbil saldırısına tepki gösterdi

Milli Savunma Bakanlığı, Mesrur ​​Barzani ile görüşmenin içeriğine ilişkin bir açıklama yapmadı.

Rudaw Haberde, IKBY Başbakanlığı’nın açıklamasına atıfta bulunarak, bu toplantıda “Kürdistan Bölgesi, Irak ve bölgenin güvenlik ve istikrarı için koordinasyon ve ortak iş birliğinin sürdürülmesinin öneminin vurgulandığı” ifade edilerek Güler, şunları ifade etti: İran Devrim Muhafızları’nın geçtiğimiz ay Erbil’e düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenler için başsağlığı diledi. bildirdi. Rudaw, Milli Savunma Bakanı Güler’in “bu saldırının hiçbir gerekçesi olmadığını söylediğini” belirtti.

İran Devrim Muhafızları, 15 Ocak’ta IKBY’nin başkenti Erbil’de, İsrail gizli servisi Mossad’ın karargâhının bulunduğunu iddia ettiği bölgeye balistik füze saldırısı düzenledi. Bağdat ve Erbil yönetimleri İran’ın iddiasını yalanladı. Irak, aralarında tanınmış bir Kürt iş adamı ve bebeğinin de bulunduğu dört kişinin ölümüne yol açan saldırının ardından Tahran’daki büyükelçisini de geri çağırdı.

RudawMesrur ​​Barzani’nin Güler’le yaptığı görüşmede “Kürdistan Bölgesi’nin iyi komşuluk ve ortak çıkarlara dayalı ikili ilişkiler geliştirme arzusunu yinelediğini” bildiren Mesrur ​​Barzani, “Kürdistan Bölgesi’nin her zaman güvenlik ve istikrar unsuru olmaya devam edeceğini” kaydetti. bölgede.”

Milli Savunma Bakanlığı, Güler ile Mesud Barzani arasındaki görüşmenin ardından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Görüşmede bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulurken, Bakan Yaşar Güler, Sayın Cumhurbaşkanımızın selamlarını da iletti. . Recep Tayyip Erdoğan.”

DW / CÖ,ET

DW Türkçe’ye VPN üzerinden nasıl erişebilirim?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu