Sağlık

Sivilce Nasıl Tedavi Edilir?

Dermatoloji Uzmanı Dr. Akne tedavisinde altın iğne yöntemi hakkında bilgi verdi. Hülya Süslü değerli açıklamalarda bulundu.

Akne Tedavisi Seçenekleri

Ergenlik döneminde gençlerin yüzde 85’ini etkileyen sivilce, 30 yaşından sonra da görülebiliyor. Dermatoloji Uzmanı Dr. Sivilce izlerinin, sivilce hastalığına bağlı olarak genellikle yüzde görülen, çukur şeklinde kalıcı izler olduğunu şöyle açıklıyor: sivilcelerin bireysel olarak değerlendirilmesi ve buna göre tedavinin belirlenmesi gerekmektedir. Hülya Süslü, “Mevcut en iyi tedavi seçenekleri bile kişinin genetik yapısına bağlı olarak sivilcenin şiddeti ne olursa olsun yara izi bırakabilmektedir. Akne izleri kolajen liflerinin tahrip olması sonucu oluşur. Sivilce izleri hastaların psikolojik sağlığını olumsuz etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden olabilir. Tedavide lazer tedavileri, fraksiyonel radyofrekans yani altın iğne, PRP, mezoterapi, dermapen, kimyasal peeling ve dermal dolgu maddeleri kullanılıyor” dedi.

Sivilce Nasıl Tetiklenir?

Sivilce oluşumunda genetik, beslenme, çevresel faktörler ve hormonların rol oynadığını belirten Süslü, “Son yıllarda yapılan çalışmalara göre kan şekerini hızla yükselten besinler, insülin ve bazı hormon düzeylerini artırarak sivilceleri tetikleyebiliyor. Glisemik indeksi yüksek olan besinler çikolata, patates, beyaz ekmek, şeker, hazır gıdalar, kızartmalar ve hazır meyve sularıdır. Süt ürünleri ve peynir altı suyu proteini içeren oral takviyeler sivilce oluşumunu artırabilir. “Cilt tipimize uygun olmayan kozmetik ürünlerin kullanımı, kortizon içeren ilaçlar, B vitamini takviyeleri, gerginlik, hormonal sorunlar da sivilce oluşumunu artırabiliyor” dedi.

Akne Tedavisi birkaç ay sürebilir

Sivilce tedavisinin dermatologlar tarafından yapıldığını ve kronik bir cilt hastalığı olması nedeniyle tedavi süresinin birkaç ay sürebileceğinin altını çizen Dermatoloji Uzmanı Dr. Hülya Süslü, “Topikal yani krem ​​tedavileri; Retinoidler, benzoil peroksit, antibiyotikler ve azelaik asit içerir. Sistemik tedavide antibiyotikler, sistemik retinoidler ve hormonal tedavi kullanılabilir. Tedavi kişiye özel olup her sivilce hastası ayrı ayrı değerlendirilerek kişiye en uygun tedavi verilir” dedi.

Altın iğne cildin onarılmasına ve yenilenmesine yardımcı olur

Altın iğnenin mikro iğnelerle cildin alt katmanlarına radyofrekans gücü gönderdiğini, bunun ısı yarattığını ve ortaya çıkan ısının cilt altında kontrollü hasara yol açtığını paylaşan Süslü, “Bu sayede doğal kollajen üretimini artırarak ciltte doğal kolajen üretimini artırıyor. cildin onarılmasını, yenilenmesini sağlar ve kan akışını düzenler. Cihazın ucuna kişiye özel kapaklar takılmaktadır. Bu başlıklar, radyofrekans gücünü cildin alt katmanlarına ileten, derinliği ayarlanabilen 25 adet mikro iğne içerir. Bu mikroiğneleme teknolojisi ile radyofrekans gücü, cildin üst katmanına zarar vermeden, cildin alt katmanlarına iletilir. “Cildin kolajen üretimi destekleniyor, ciltte sivilceye bağlı yara izleri iyileşiyor, yan etkiler de en aza indiriliyor” dedi. Süslü, kişiden kişiye değişmekle birlikte altın iğnenin genellikle 3-6 haftada bir olmak üzere 3-4 seans yapılması önerildiğini paylaşarak, “Seans sayısını ve aralığını doktor hastayla birlikte belirleyebilir. , ihtiyaca bağlı olarak. İlk seanstan sonra bile ciltte etkisi hemen görülür ve etkisi her seansta giderek artar. Her yıl tekrarlanması veya belli aralıklarla idame dozlarının uygulanması tavsiye ediliyor” dedi.

Altın iğne işlemi yaz ve kış aylarında uygulanabilmektedir.

Altın iğne işlemi sırasında minimum ağrı hissedildiğini ve işlemden 30 dakika önce uygulanan lokal anestezik kremle hastanın işleme hazırlandığını belirten Süslü, “İşlem uygulanacak bölgeye göre 30-60 dakika sürüyor. İşlem sonrası ciltte kızarıklık oluşması normaldir ve oluşan kızarıklık genellikle birkaç saat içinde kendiliğinden kaybolur. Hasta sosyal hayatına hemen dönebilir. İşlem yaz ve kış aylarında uygulanabilmektedir. Bazı hastalarda kızarıklık 3-4 gün sürebilir. “İşlem sonrasında yüksek koruma faktörlü güneş koruyucu kremlerle cildin güneş ışınlarından korunması gerekir” dedi. Altın iğne işleminin dolgu, subsizyon, mezoterapi ve PRP işlemleriyle birlikte de uygulanabildiğine dikkat çeken Süslü, “Bu kombine yöntemler sayesinde cildin ihtiyacı olan tüm vitamin ve hücresel destek sağlanırken yeni kollajen sentezi de sağlanıyor. “Altın iğne işlemi hamile ve emziren kişilerde, kalp pili bulunan kişilerde, uygulama bölgelerinde açık yara veya enfeksiyon varsa yapılmamalıdır” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

alapliajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu