İş

Son Dakika: Hükümetten kamu çalışanları için yeni teklif: 12 bin lira tavan ücret ve ilk altı ay yüzde 40 zam

Kamu kurum ve kuruluşlarında 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü müzakerelerinde süreç devam ediyor. Türk-İş Lideri Ergün Atalay, 13 Nisan’da yaptığı açıklamada, hükümetin ilk 6 ay için yüzde 30 zam teklif ettiğini, taban teklifin aylık 11 bin 500 lira olduğunu söyledi.

YENİ TEKLİF İLK 6 AYDA TAVAN FİYATI 12 BİN LİRA VE YÜZDE 40 YÜKSEK

Kamuda çalışan 700 bin işçiyi kapsayan toplu sözleşme için ikinci toplantı yapıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Alım ile Türk-İş’in lideri Ergün Atalay bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Atalay, hükümetin kamu personeli için yeni teklifinin 12 bin lira taban fiyat ve ilk 6 ay yüzde 40 zam olduğunu duyurdu.

Türk-İş Lideri Ergün Atalay

İŞÇİNİN TALEBİ 15 BİN LİRA TAVAN FİYATI YÜZDE 45 ARTTI

Atalay, 13 Nisan’da yaptığı açıklamada, işçi tarafının talebinin yüzde 45 zam ve 15 bin lira taban fiyat olduğunu belirterek, “İşçinin razı olmadığı rakama imza atmayacağız” dedi.

DİĞER SÖZLEŞMELERE YAKINDIR

Öte yandan yaklaşık 3,5 milyon memur ve 2,5 milyon emekli memurun maaşlarına yapılacak zam oranının belirleneceği 2024-2025 yıllarını kapsayan 7’nci Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri ise Cumhurbaşkanlığı’nın prestijiyle başlayacak. 1 Ağustos.

Bu açıdan kamu çalışanlarını ilgilendiren 2023 Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü, başta memur toplu iş sözleşmesi olmak üzere özel sektörde imzalanacak toplu iş sözleşmelerinin çerçevesinin belirlenmesi açısından da önem taşımaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu