Haber

Sözcü’den ayrılan Yılmaz Özdil’e İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’den destek!

Yıllardır çalıştığı Sözcü Gazetesi’nden ayrılma kararı alan Yılmaz Özdil, gündemin öne çıkan ismi oldu. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener sosyal medyadan yaptığı paylaşımla dikkat çekti. Özdil’e destek açıklaması yapan Akşener’in paylaşımı kısa sürede binlerce beğeni aldı.

Resmi olarak 1 Mart’ta yayın hayatına başlayan Sözcü TV’nin Genel Yayın Yönetmeni Yılmaz Özdil, sosyal medya hesabından, “Söz verdiğim gibi ‘kuruculuk’ görevimi tamamladım” açıklamalarıyla görevinden ayrıldığını duyurdu. .”

2014 yılından bu yana Sözcü’de yazan Yılmaz Özdil, bugün (9 Mart) ayrıldığını “Sözcü gazetesinde buraya kadar” sözleriyle duyurdu.

Özdil, veda paylaşımında, “Uğruna savaştığımız insanlar tarafından taşlanmayı göze alarak, kalemin onurunu savunmak için elimden geleni yaptım, kariyerimi ortaya koydum ve doğru bildiğimi, hayat yazacak dedim. söyleyemediklerimi mutlaka söyle, hoşçakal.” ifadelerini kullandı.

Özdil’in Sözcü gazetesindeki köşesinden ayrıldığını anlatan paylaşımı:

Gazeteci Yılmaz Özdil’in peşpeşe istifaları gündeme bomba gibi düştü. Özdil’in paylaşımları kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

Şahan Gökbakar, Özdil’e destek paylaşımında bulunan ilk isimlerden biri oldu. Yılmaz Özdil’i sevmediğini belirten Gökbakar, karara tepki gösterdi.

Yılmaz Özdil’i sevmiyorum. Yazılarında yarattığım karakter adıyla bana hitap ederek beni aşağılayan, zihninde sınıflandıran biridir. Ama yıllarca adına çalıştığı Sözcü’den sadece fikirlerini özgürce ifade ettiği için ihraç edilmesini kınıyorum. Zihniyet aynı. Beğenmediklerini söylerlerse, onları kovun!’

Sözcü TV’den yayın hayatına başladıktan 6 gün sonra ayrılan Yılmaz Özdil’e destek veren bir diğer isim de GÜZEL Partisi Genel Başkanı Meral Akşener oldu.

Özdil’in ayrılma kararı gündemde yankılanırken, Akşener Özdil’le ilgili yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti.

Akşener, “Bu da geçer elbet… Dürüstlüğün, tarafsızlığın, adaletin değeri bir gün mutlaka anlaşılır. Hayırlı olsun Yılmaz Bey.” sözlerine yer verdi.

haber-nallihan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu