Haber

Yerli ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu emekli maaşlarının yeniden gözden geçirilmesini istedi

İstanbul’da düzenlenen istişare toplantısında konuşan Yerel ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Mutlu, “Emeklilerimize 10 bin liralık maaşı uygun gördüler. Lütfen emekli maaşını yeniden düşünün. Bizim çözüm önerimiz en azından emeklinin 32 bin lirayı almasıdır” dedi. Yeni atanan memurun aldığı lira.” .

Yerli ve Milli Parti, İstanbul teşkilatlarıyla istişare toplantısı gerçekleştirdi. Dünya Ticaret Merkezi’nde düzenlenen toplantıya Yerel ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Keyifli, Genel Başkan Yardımcısı Uğur Aksöz, Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erbakan, İstanbul İl Başkanı Av. Ahmet Barut, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Toplantıda konuşan Yerel ve Milli Parti Genel Başkanı Teoman Keyifli, “6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçti. Unutmuyoruz, unutmayacağız. Bu konuda kırgınız, öfkeliyiz. İktidar ve muhalefet. Kulakları kapalı kutu kutu oynayanların bunu iyi dinlemesi gerekiyor. Onlar büyük hatalar yaptılar ve deprem mağduru oldular.” “50 binden fazla canımız gitti ve bu canlara karşı gerçekten yapılan bir şey yok. Yardımları hiçbir zaman yardım alanından çekmeyeceklerini söylüyorlar. Ancak çadırlarda, konteynırlarda yaşayan vatandaşlarımız var. Yapılan yardımlar şu şekildedir: Yeterli değil, yeterli olsaydı bunu her platformda konuşmazdık” dedi.

“EMEKLİLERİMİZE 10 BİN LİRA MAAŞI UYGUN BELİRTTİLER”

Mutlu, “Diyanet İşleri Başkanlığı fitreyi 130 lira olarak açıkladı. 4 kişilik bir ailenin günlük en az 520 liraya ihtiyacı var. 10 bin lira maaşı emekliliğimize uygun gördüler. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıklamasına göre; 4 kişilik bir ailenin beslenme ihtiyacı 15 bin 600 lira. “Emekli aylığını belirleyen ekipler yanlış hesaplama yapıyor ya da Diyanet İşleri Başkanlığı hatalı. Lütfen emekli aylığını yeniden değerlendirin. En azından çözüm önerimiz, yeni atanan memurun aldığı 32 bin liranın aynısını emeklinin de almasıdır” dedi.

AKSÖZ: ÖZELLİKLE İktidarı ele geçirmek için kurulmuş bir partiyiz

Yerel ve Milli Parti Genel Başkan Yardımcısı Uğur Aksöz, “Biz lafla oynamıyoruz. Biz iktidarı ele geçirmek için özel olarak kurulmuş bir partiyiz. Ülke işgal edilirse ordularımızı hazırlayıp, atacağız. İngiliz, Fransız, biz böyle bir partiyiz, şu anda ülke yönetilemez, hükümet hangisi, muhalefet mi?” “Eğer bunlar zorbaysa televizyona çıkıp tartışalım. Adalet ve ekonomi var mı? Gece saat 00.00’da bir bayan sokakta yürüyebilir mi? Güvenliğiniz var mı? O halde bizim görevimiz orduları harekete hazırlamaktır.” gücün üzerinde. Bu sensin” dedi.

“HALKIN DAVETİYLE KURULDUK”

Aksöz, “7 lider var, hepsi 80 yaş üstü, beyinleri yaşlı. Gidip torunlarına baksınlar. Bize genç, enerjik, dil bilen, yeri gelince ağlayan Teoman Memnun lazım.” Bayrağı görüyor. Yerli ve Milli Parti halkın davetiyle kuruldu, gerçekten yerli ve milli bir parti. Henüz 3 buçuk yaşında.” Bir ayda 54 ilin başkanlığını kurmuş, halktan büyük teveccüh görmüş bir partidir. Artık seçimlere girmek için organizasyonlarını tamamladı ve kongreye doğru ilerliyor. Kenan Cihan’ın çıkardığı siyasi partiler kanunu olduğu için yerel seçimlere katılmıyoruz. Elinizi taşın altına koysanız bile 6 aydan önce seçimlere giremezsiniz. Uydurulmuş bir yasadır. “Hiçbir başkan bunu değiştirmedi” dedi.

ERBAKAN: ÖNEMLİ OLAN ORGANİZASYONLARIN HAYATTA KALMASI

Yerel ve Milli Parti Genel Başkan Yardımcısı Sabri Erbakan, “Siyasetin bazı gerçekleri var. Bunları artık tek tek yaşıyoruz. Organizasyonlarınız düzgün değilse, parti içinde disiplin yoksa ilerleyemezsiniz. Vereyim. İki örnek; birincisi AK Parti 23 yıldır iktidarda, disiplinli bir yürüyüş var. “Ana muhalefet partisi şu anda bir kargaşa içerisinde. Aday bile seçemiyorlar. Önemli olan kurumların ayakta kalmasıdır. Eğer baştan iyi organize olabilirseniz arkanıza bakmadan yürüyebilirsiniz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu