Haber

AK Parti’de önemli isimler yeni dönemde olmayacak! İşte üç dönem kuralına takılan o isimler

14 Mayıs’ta yapılacak seçimler için geri sayım sürerken, partilerin milletvekili aday listeleri de yavaş yavaş şekillenmeye başladı. Bu konuda yeni dönemi mercek altına alan AK Parti’de üç dönem kuralı nedeniyle büyük bir revizyona gidilmesi bekleniyor. Öyle ki şu anda partide bu kurala bağlı kalan 76 isim var.

LİSTEDE DEĞERLİ İSİMLER VAR

Bu isimler arasında eski Başbakan Binali Yıldırım, eski Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, eski Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, AK Parti Medya ve Tanıtım Lideri Hamza Dağ, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz ve eski bakan Cevdet Yılmaz da hazır bulunuyor.

YILDIRIM “YORUM YORUM” DİYECEK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Külliye’deki 3 dönem kuralına bazı isimler atayacağı öğrenildi. Bu isimler arasında Hayati Yazıcı ve Öznur Çalık’ın da olduğu belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mehmet Özhaseki’ye de görev vermek istediği iddia edildi. Ancak Mehmet Özhaseki’nin buna sıcak bakmadığı belirtildi. Binali Yıldırım’ın “Çok yoruldum” diyerek yeni dönemde görev almak istemediği de gelen bilgiler arasında.

KURAL DEVAM EDECEK

AK Parti’nin kapalı küme toplantısında partililerle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, üç dönem kuralının devam edeceğini belirterek, “3 dönem kuralı uygulanacak. Yapabilenleri istemiyorum. ‘Üzülmek için milletvekili listesine girmeyin. Bu bizim vatani görevimizdir. Devam edecek.”

“KİŞİSEL GÖRÜŞÜM KURAL OLMALI”

Geçtiğimiz haftalarda konuyla ilgili bir değerlendirme yapan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “Şahsi görüşüm partide yüzde 60-70 yenilenme bekliyorum. Ben de üç dönemden biriyim. Kişisel hedefim değil. yeniden aday olmak için. Benim şahsi görüşüm kuralın uygulanması gerektiği yönünde. Eğer dönem dönem bazı isimlerle çalışmak isterlerse tabii ki bu onların takdiridir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu