Ekonomi

Akaryakıtta çifte indirimin ardından motorinde 1 lira 2 kuruş indirim

Petrol fiyatlarındaki ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki oynaklık devam ediyor. 27 Ocak’ta motorin ve akaryakıtta 60’ar sentlik çifte indirimin ardından fiyat bir kez daha düştü. Bu gece yarısından itibaren motorine 1 lira 2 kuruş indirim geldi.

MOTORUN LİTRESİ KAÇ LİRA OLDU?

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi İstanbul’da 22 liradan 50 kuruşa, Ankara’da 22 liradan 77 kuruşa, İzmir’de 22 liradan 82 kuruşa düştü.

YAKIT FİYATI HER ZAMAN DEĞİŞİR

17 Ocak’ta akaryakıta 67 kuruş, 18 Ocak’ta motorine 1 lira 5 kuruş, 25 Ocak’ta akaryakıta 1 lira 25 kuruş zam yapıldı. 27 Ocak’ta akaryakıt ve motorinde akaryakıt ve motorin indirimleri 60’ar kuruştu.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’de akaryakıt ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK paylarının eklenmesi ile KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunmaktadır. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz eser fiyatları ve günlük dolar kuru takip edilerek belirli bir fiyat değişim farkı ile gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde edilir.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTIR.

EPDK’nın fiyat değişikliklerini açıklayan tek sendika olan EPGİS’e suç duyurusunda bulunmasının ardından sendika, akaryakıt fiyat değişikliklerini dava sonuçlanana kadar vatandaşlarla paylaşmayacağını açıkladı.

surmene-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu