Haber

Avrupa’nın genç yıldızları Tofaş’la Bursa’da

BURSA (İGFA) –Basketbolun Bursa’da hayatın bir parçası haline gelmesini ve geniş kitlelere ulaşmasını hedefleyen kulüp, FIBA ​​Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde ilk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin de ev sahipliğini üstleniyor.

11-15 Nisan tarihlerinde Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda oynanacak Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi müsabakaları, Avrupa’nın genç yıldızlarını bir araya getirecek. Tofaş Spor Kulübü, 8 Avrupa ülkesinden 10 Basketbol Şampiyonlar Ligi (BŞL) oyuncusunun katılacağı uluslararası basketbol altyapı turnuvası Youth BCL’e 5 gün boyunca ev sahipliği yapacak.

Turnuva öncesinde Tofaş Spor Kulübü Mustafa V. Koç Spor Tesisleri’nde tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıya Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Başkan Yardımcısı Ömer Onan ve Tofaş Spor Kulübü Genel Müdürü Tolga Öngören katıldı; Bursa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Nurullah Yıldız, Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürü Rahmi Aksoy ve turnuva elçisi; Tofaş Basketbol Takımı’nın eski kaptanlarından Barış Ermiş.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, basın toplantısında yaptığı konuşmada, FIBA ​​Basketbol Şampiyonlar Ligi tarihinde ilk kez düzenlenecek Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi’ne Bursa’nın ev sahipliği yapmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi.

Tofaş Spor Kulübü Genel Müdürü Tolga Öngören, düzenlemenin Bursa’nın dünyaya tanıtımına ve kentte spor kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlayacağını belirtti.

Gençliğe ve altyapıya yatırım yapmanın kulübün DNA’sında olduğunu ve sosyal projelerde kesintisiz olarak devam ettiklerini vurgulayan Öngören, “2016 yılından bu yana sürdürdüğümüz Yeni Nesil Tofaş projemiz 50 Pota Mahallemiz ve altyapımızla devam ediyor. Kurumumuzun 50. yılında Bursa’da hayata geçirdiğimiz yatırımlara yönelik “İlimizdeki basketbol ekosistemini büyüterek Bursa’yı bir basketbol kenti haline getirmeyi hedefliyoruz. Bu vizyon doğrultusunda FIBA ​​Basketbol Şampiyonlar Ligi tarafından ilk kez düzenlenecek altyapı turnuvasını 3 aday arasından Bursa’ya taşımayı başardık. Kulübümüzün ve kurumumuzun adıyla gurur duyuyoruz” dedi.

Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu ve Naim Süleymanoğlu Spor Salonu’nda oynanacak Gençler Basketbol Şampiyonlar Ligi maçlarını 12 yaş ve altı çocuklar ücretsiz izleyebilecek. 2022-2023 Dönemi Tofaş Basketbol Kombinasyon Kartları da tüm müsabakalarda geçerli olacaktır. Turnuva biletleri Biletix üzerinden günlük olarak satılmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu