Haber

CHP’li Kaya, LGS ve YKS’ye girecek depremzede öğrenciler için özel düzenleme istedi

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, “Haziran ayında LGS ve YKS’ye girecek depremzede öğrenciler için özel düzenleme yapılmalı.” söz konusu.

Kaya, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında, AK Parti hükümetlerinde yaşanan sarsıntıya karşı hiçbir önlem alınmadığını savundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından gerekli müdahalelerin zamanında yapılmadığını belirten Kaya, “Yapanları engellemeye çalıştılar. Bu durum can kaybını daha da artırdı. Erken müdahale ile kurtarılabilecek binlerce can kaybedildi. Yaralanmadıkları halde bulundukları yerden çıkamayanlar donarak öldü.” dedi.

CHP’li Kaya, Kızılay’ın çadırları üç gün elinde tuttuğunu, üçüncü gün çadırları başka bir hayır kurumuna sattığını söyledi.

Depremden etkilenen vatandaşların eğitim sorunlarına ilişkin görüşlerini de paylaşan Kaya, şu tekliflerde bulundu:

“Deprem mağduru öğrencilerin barındığı illerde okul ve derslik ihtiyacı yeniden planlanmalı. İhtiyaç sahibi öğretmen sayısı deprem bölgesi dışındaki illere atanmalı. Depremzede öğrenciler için Başarı yerine motivasyon sözü anahtar olabilir.Deprem mağduru çocuklara inançlı olduklarını hissettirmek ve inançlı bir yerde olmaları gerekir. Haziran ayında yapılacak olan LGS ve YKS sınavlarına girecek olan beyin sarsıntısı mağduru öğrenciler. Deprem bölgesinde kalan öğrenciler için acilen konteyner okullar ve derslikler yapılmalıdır. Deprem bölgesinde görev yapacak ve yapacak öğretmenlerin özlük hakları iyileştirilmelidir.”

tekkekoyhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu