Haber

Çiğ istiridye yiyen adam öldü

ABD’nin Missourie eyaletinde yaşayan 54 yaşındaki bir adam, bir marketten aldığı çiğ istiridyeleri yedikten sonra et yiyen bir bakteriden öldü. Mağazadan istiridye satın alan vatandaşlardan bu ürünleri derhal elden çıkarmaları istendi.

Bölgedeki Halk Sağlığı Departmanına göre, bu kişiye çoğunlukla kabuklu deniz hayvanlarında bulunan et yiyen bir bakteri olan Vibrio vulnificus bulaştı. Hastanede tedavi altına alınırken hayatını kaybetti ve sağlık görevlileri bunu bir gün sonra öğrendi.

Sağlık bakanlığının açıklamasına göre, istiridyeler tesise geldiklerinde muhtemelen bakteri bulaşmıştı. İşletmedeki tüm istiridyelere el konuldu.

Söz konusu istiridyeler, küçük Manchester kasabasındaki bir meyve ve deniz ürünleri mağazasında satıldı. Vibriosis adı verilen bu bakteriyel hastalığın semptomları arasında karın krampları, mide bulantısı, kusma, ateş ve titreme yer alır. Çiğ istiridye tüketen bir kişi bu semptomları yaşarsa, hemen tıbbi yardım almalıdır.

Vibrio vulnificus bakterisi çoğunlukla yaz aylarında ılıman kıyı sularında bulunur ve çoğunlukla çiğ veya az pişmiş kabuklu deniz hayvanlarının tüketilmesiyle bulaşır. Bu bakteri ayrıca kirli suya maruz kalan ve cilt lezyonları olan kişilerde yara enfeksiyonuna neden olabilir.

Vibrio vulnificus enfeksiyonunun belirtileri genellikle enfeksiyondan 12 ila 72 saat sonra ortaya çıkar ve hastalığın ölüm oranı yaklaşık %33’tür. Bu bakterinin deniz ürünlerine bağlı ölümlerin %95’inden fazlasından sorumlu olduğu bilinmektedir.

delice-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu