Haber

Esenyurt’ta Elektrik Kesintisi Krizi: Yönetim ve Mahalle Sakinleri Arasında Tartışma

Geçtiğimiz yıl yapılan operasyonlarda şebeke tarafından devralınan ESENYURT’ta, 212 dairenin bulunduğu ve yabancı uyruklu kişilerin yaşadığı site sahipleri ile idare arasında günlerdir elektriklerin kesik olması nedeniyle tartışma çıktı. . Site sakinleri elektrik kesintisinin nedeninin idarenin kendilerinden para toplayıp ortak fatura ile kullanılan elektrik borcunu ödememesi olduğunu iddia ederken, idare de mağdur olduklarını ve kesintinin belediyenin kendilerinden para alması nedeniyle meydana geldiğini belirtti. site sakinleri faturaları ödemedi.

Geçtiğimiz aylarda yapılan operasyonlar sırasında şebekeden alınan Barbaros Hayrettin Paşa Mahallesi’ndeki 212 daireli komplekste bu kez de elektrik kesintisi krizi yaşandı. 180’e yakın dairenin oturduğu ve çoğunluğu yabancıların yaşadığı sitede günlerdir yaşanan elektrik kesintileri, yönetim ile sakinleri karşı karşıya getirdi. Evlerinde elektrik olmadığını söyleyen site sakinlerinden Nargiza Khakimova, kesintilerin nedeni olarak idareyi göstererek, “İdare bu parayı alıyor ama faturayı ödemiyor. depozito vermiyorlar, yetkililer gelip elektriğimizi kesiyor. Daha sonra ödemeler yapılmadığı için idare siteye kaçak elektrik çekti. Bizim haberimiz yoktu. Sonra da bu oldu.” “Elektrik kesintileri oluyor. Günlerdir soğuktayız, evlerde zaten radyatör ve ısıtma sistemi yok. Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden yardım istiyoruz” dedi. Site yönetiminden sorumlu olan Murat Turan, kesintilerin site sakinlerinin faturalarını ödememesinden kaynaklandığını belirterek, “Ben bu kişilere hizmet vermeye çalışıyorum ama onlar bize karşı çıkıyorlar ve vermiyorlar” dedi. Faturalarını ödüyorlar ve faturalarını ödemedikleri için cezalandırılıyorlar.” Tıpkı sitenin daha önce bir network tarafından devralındığı ve ikili satış yoluyla 212 dairenin 785 kişiye satıldığı gibi.

“Bir yıl önce de böyleydi”

Uzun süredir elektrik kesintilerinin yaşandığını belirten Zıba Bassamtabar, “2 yıldır Türkiye’de yaşıyorum. Burada ev aldım. Bir yıl önce de böyleydi. 2 yaşında bir çocuğum var. Çocuğum. Geçen yıl çocuğum bir yaşındayken aynı elektrik kesintisi olmuştu. Ev çok büyük.” “Hava soğuktu. Çocuğum hastalandı. Burada 1.500 TL aidat ödüyoruz. 2.000 TL elektrik masrafı var. Ama şu anda evde yok. Sıcak su için elektrikli kombiler vardı ama hepsi kapalıydı. Şu anda hiçbir şey yok” dedi.

“YÖNETİMDEN KORKUDUĞUMUZ İÇİN NE KADAR ELEKTRİK KULLANDIĞIMIZI BİLE SORAMADIK”

İdarenin elektrik faturalarını ödemesine rağmen ödeme yapmadığını iddia eden site sakini Nargiza Khakimova, “3 yıldır burada yaşıyorum. Bu evi 2021 yılında Türkiye’de ikamet etmek için aldım. Evi aldıktan 3 ay sonra” dedi. , Dairemi aldım ve burada yaşamaya başladım. 2022 yılında bize satış yapan müteahhitler burada yönetimde olduğu için düzenli bir şekilde yaşadık. Burada yaşayan herkes yabancıydı. Yeni geldiğimiz için bu durumu anlamadık. idare kuralları. Şantiye elektriğinin ne anlama geldiğini bilmiyorduk, tapuda ne yazdığını tam olarak anlamadık. Evet, bizim bir arsa tapumuz var ama evimizi de aldığımızı sanıyorduk. . yönetimle anlaşamadık. o yüzden sorun yaşadık. buradan ev aldığımıza pişman olduk. biz de şikayette bulunduk. daha sonra şantiye elektriğinin toplu elektrik anlamına geldiğini ve değerli olduğunu anladık. sonrasında bu tür elektrik sorunları başladı. ortaya çıkması. Bu sorunlar ortaya çıkınca eski yönetimle anlaşabiliyorduk. Toplu faturadaki payımıza dair şüphemiz olduğunda bunu bildirdik. Bize sayaçlarımızı ve ne kadar elektrik kullandığımızı gösterip sorularımızı yanıtladılar. Daha sonra yeni yönetim geldi. Eski yönetimle sorunlar olduğunu bilmiyorduk. Yeni yönetim geldikten sonra elektrik faturalarından payımız artmaya başladı. Sorduğumuzda ne kadar elektrik kullandığımızı göstermediler. Çünkü herkese fazladan kilovat yazıyorlardı. Ağustos ayında asgari fiyat artışını gerekçe göstererek aidatları yüzde 100 artırdılar. Aidatlar 7 bin liradan 1.350 liraya çıktı. Biz de itiraz ettik. Lüks bir rezidansta yaşıyoruz ama radyatör yok, ısıtma sistemi yok, sıcak su yok, doğalgaz yok. Sadece şantiye elektrik ve su aboneliğimiz bulunmaktadır. Pek çok olay yaşandı, hepimiz dava edildik. Yeni yönetimden korkuyorduk. Korktuğumuz için ne kadar elektrik kullandığımızı bile soramadık. Sadece kümelere yazıp maaş diyorlardı. Ödemediğimiz anda elektrikler kesildi. Elektrik kesintisi yaşamamak için toplu ödemeyi zamanında yapıyorduk. Yönetim de bu parayı alıyor ama faturayı ödemiyor. Ödemedikleri için yetkililer gelip elektriğimizi kesiyorlar. Daha sonra ise ödemeler hala yapılmadığı için idare siteye kaçak elektrik çekti. Bilmiyoruz. Daha sonra bu kesintiler yaşandı. Günlerdir soğuktayız, aslında evlerde radyatör, kalorifer sistemi yok. “Türkiye Cumhuriyeti yetkililerinden yardım istiyoruz” dedi.

“Faturalarını ödemedikleri için kendilerini cezalandırıyorlar”

Site yönetiminde çalışan Murat Turan, site sakinlerinin faturalarını ödemediğini iddia ederek, “Ortakların alacak davasından dolayı burası 2017 yılında kapatıldı. Bir küçük ortağımız 876 dolandırıcılık yaptı” dedi. Farklı kişileri buraya getirerek satış yaptık. Sonrasında bu siteye 4 operasyon gerçekleştirildi. Operasyonlardan sonra biz de devletiz.” Binamızı teslim aldık. Maalesef vatandaşların yüzde 80’i dolandırıldı. Bunları yasal olarak kaldıramayız. Mahkeme sürecimiz devam ediyor. Bu süreçte burada geçici bir yönetim kurmak zorunda kaldık. Çünkü buranın yönetilmesi, eksiklerin tamamlanması gerekiyordu. Şu anda burada 170 daire bulunuyor. 212 dairelik bir projedir. Dün 400 bin TL elektrik faturamız oldu. Konut sakinlerinin ayrıca filtre sayaçları var. Fiyatlar kullandıkları kilowatta göre verilmektedir. 15 gün önceden idareye haber verilmesine rağmen ödemeyi yapmadıkları için ödeme eksik olduğu için bu parayı ödemek durumunda kalıyoruz. Dün BEDAŞ gelip elektriğimizi kesti. Hesaplarımız resmidir, nakit olarak para kabul etmiyoruz. Site sakinlerinin ödeme yapmaması nedeniyle iki gündür elektrikler kesik. 400 bin TL elektrik faturası var. Şu ana kadar 55 bin TL ödeme topladık. Ödemeyenler yüzünden ödeyenler de mağdur oluyor. Sanki elektriği kesmişiz gibi davranıyorlar. Böyle bir durum yok. Kaçak elektriği de buraya bağlamayacağım. Hatta eski yönetimden tutuklananlara kaçak elektrikten 1 milyon 250 bin TL ceza kesiliyordu. Mağdurum, borcum var ve aboneliği alamıyorum. Bunun bedelini ödemeye çalışıyorum, bir yandan binanın eksiklerini gidermeye çalışıyorum, bir yandan da temizlemeye çalışıyorum. Ben bu insanlara mahkeme sürecinde hizmet etmeye çalışıyorum ama onlar bize sırt çeviriyor ve faturalarını ödemiyorlar. “Ödemeyi yapmamanın cezasını çekiyorlar” dedi.

caldiranhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu