Haber

Giresun yaylaları beyaz örtüyle kaplandı

Giresun yaylaları beyaz örtüyle kaplandı

Kümbet Yaylası’nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı

GİRESUN – Her mevsim ziyaretçilerine doğanın güzelliklerini sunan Giresun yaylaları, kar yağışının ardından bembeyaz oldu. Giresun’un turistik bölgeleri arasında yer alan Kümbet Yaylası’nda kar kalınlığı 15 santimetreye ulaştı.

Meteorolojinin yaptığı soğuk ve karlı hava uyarısının ardından yurdun bazı kesimlerinde olduğu gibi Giresun’un yüksek kesimlerinde kar beyaza döndü. Doğu Karadeniz bölgesinin yüksek kesimlerinde dün geceden itibaren kar yağışı etkili olurken, Giresun’un Dereli ilçesi yaylaları beyaza büründü. Özellikle ilçenin en değerli turizm alanlarından biri olan Kümbet Yaylası’nda kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

Meteoroloji’nin günler öncesinden uyarıda bulunduğu soğuk ve yağışlı hava Giresun’un yüksek kesimlerini de etkiledi. Kentin kıyı kesimlerinde yağmur etkili olurken, kentin yüksek kesimlerinde sulu kar ve kar yağışı etkili oldu. Yaklaşık 1.800 rakımdaki Dereli’ye bağlanan Kümbet ve Kulakkaya yaylaları da beyaz örtü ile kaplandı. Şehrin yoğunluğundan kurtulmak isteyenler ve kış turizmini yaşamak isteyenler de yaylalarda karın keyfini çıkardı.

Kümbet Yaylası’nın bulunduğu Kümbet Köyü sakinlerinden İzzet Gündüz, bu yıl kar yağışının biraz geç geldiğini ancak yazın olduğu kadar kışın da yaylanın tadını çıkarmak isteyenleri beklediklerini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu