Haber

Güney Sudan’da BM yardım konvoyu yağmalandı

JUBA, 25 Mayıs (Xinhua) — Birleşmiş Milletler (BM) Güney SudanPeter Van der Auweraert, insani yardım koordinatörü vekili Güney Sudanorta kesiminde yer alan Bor‘de BM Kampüsü çevresinde insani yardım malzemelerinin kasıtlı olarak yağmalanmasını kınadı.

Çarşamba günü Auweraert Güney SudanYetkili, başkent Juba’da motosikletli büyük bir silahlı grubun gıda malzemeleri yüklü beş kamyonu yağmaladığını söyledi.

Açıklamaya göre kamyonlara, Twitch East County’de 11.000’den fazla kişiyi bir ay boyunca beslemeye ve en çok ihtiyaç duyanlara destek olmaya yetecek 100 ton gıda yardımı yüklendi.

Auweraert, “İnsani varlıkların yağmalanması ve insani tesislere saldırılar kesinlikle kabul edilemez. İnsani yardım çalışanları hayat kurtarıyor ve hayat kurtaran malzemeleri ihtiyacı olanlara güvenli bir şekilde ulaştırabilmelidir.”

Auweraert, saldırıda yaklaşık yedi ton gıdanın yağmalandığını ve bu yıl üçüncü kez Dünya Besin Programının (WFP) Boron dışındaki faaliyetleri durdurmak zorunda kaldığını söyledi.

WFP’nin Güney Sudan Temsilcisi Mary-Ellen McGroarty, BM ajansının acil ihtiyaç sahibi insanlara insani yardım sağladığı için bu yıl konvoylarına yönelik önemli sayıda saldırıyla mücadele ettiğini belirtti.

McGroarty, “BM yerleşkesi çevresinde kamyonların saldırıya uğraması kabul edilemez. Personelimizin ve varlıklarımızın emniyeti ve güvenliği sağlanana kadar Bor dışındaki faaliyetleri durdurmaktan başka seçeneğimiz yok.” dedi.

Kaynak: Xinhua / Dünya

haber-erdek.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu