Haber

Murat Kurum: İstanbul’u afetlere karşı dayanıklı hale getireceğiz

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanlığı adayı Murat Kurum, İstanbul’u her türlü afete karşı dayanıklı hale getireceklerini belirterek, “Herkes evinde kendini güvende hissedince oturduğu yerde mutlu olacak. ve bu anlayış bitene kadar durmayacağız.” söz konusu.

Kurum, yerel seçim çalışmaları kapsamında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yürütülen Okmeydanı 1. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi alanını ziyaret etti.

Kurum, ziyaret ettikleri her ilçede vatandaşların sorun ve sıkıntılarını dinleyip notlar aldıklarını belirterek, “Sadece İstanbul” diyerek, Beyoğlu’nun İstanbul’da dönüşüm projelerinin yoğun olarak yürütüldüğü ilçelerden biri olduğunu kaydetti.

Kurum, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile birlikte yaptırdığı Beyoğlu Kentsel Dönüşüm şantiyesinde olduklarını belirterek, “Bizi bu şantiyelerde göreceksiniz. Bizi her zaman burada olduğu gibi şantiyelerde de milletimizin sorunlarını çözerken göreceksiniz.” Bu kelimeyi kullandı.

“İstanbul’da 1,5 milyon riskli evimiz var”

Kurum, projede 939 yararlanıcının bulunduğunu ve bu konutları 10’uncu ayda tamamlayıp İstanbul’a getireceklerini belirtti.

İstanbul’daki 1,5 milyon riskli konuttan 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Kurum, şunları kaydetti:

“Bugüne kadar devletimiz, belediyelerimiz ve bakanlıklarımızla birlikte, özel sektörümüzün çalışmalarıyla birlikte 2012 yılından bu yana tüm Türkiye’de 2 milyon 200 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Sadece İstanbul. Şu anda tıpkı Okmeydanı’nda olduğu gibi 171 bin konutumuz var ve vatandaşlarımızın istekleri çerçevesinde Beyoğlu’nda bu dönüşümü yaparken davul zurnayla başladık ve oradaki sevincimizi halkımızla paylaştık. Millet olarak bu projeleri hızla sürdüreceğiz” dedi.

Riskli bina sayısının ve dönüşüm projelerinin tek bir şeye işaret ettiğini belirten kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İstanbul’un en büyük ihtiyacı, vatandaşın gündemindeki en büyük sorun İstanbul’un deprem güvenliği, deprem dönüşümü. İnşallah bu anlayışla geldiğimiz gün olan 31 Mart akşamı göreve gelirsek vatandaşlarımızın da rahat etmesini sağlayacağız. Saat itibarıyla İstanbul’un 39 ilçesinin en riskli bölgelerinde güvenli ve huzur içinde yaşayabileceğiz.” Gençlerimizin ve çocuklarımızın sosyal tesislerde yaşayabileceği, vakit geçirebileceği dönüşüm sürecini hızlandıracağız. Bunu çocuklarımız, İstanbullu hemşehrilerimiz ve onların gelecekleri için yapacağız. Bu anlamda İstanbul’u her türlü afete karşı dayanıklı hale getireceğiz. Herkes evinde kendini güvende, yaşadığı yerde mutlu hissedecek ve bu “Anlayış tamamlanana kadar durmayacağız.”

“İstanbul’u önce afet öncesi ve afete hazırlayacağız”

Afete hazır, dirençli bir İstanbul için çalışmaları 3 temel maddede topladıklarını belirten Kurum, “Öncelikle İstanbul’u afet öncesi ve afet sırasında hazırlayacağız. Hem afet öncesi hem de afet sırasında yapacaklarımız için, 39 ilçemizde 964 mahallemiz var, toplantı alanları var ama sadece helikopter pistleri var.” “İtfaiye teşkilatımızı güçlendirerek, arama kurtarma ekiplerimizi artırarak milletimizi olası afetlere karşı hazır hale getireceğiz.” dedi.

İkinci olarak Kurum, kapsamlı bir planlama yaparak 39 ilçede vatandaşlarla bir araya gelerek onların rızası ve talepleri çerçevesinde kentsel dönüşümü tüm ilçelere yaygınlaştırarak onların güvenli ve huzurlu yaşamalarını sağlayacaklarını belirtti. evler.

Üçüncü olarak ise iklim kriziyle karşı karşıya olduğumuzu kaydeden kurum, “İklim değişikliğinin etkilerini her geçen gün daha fazla hissediyoruz. Dolayısıyla iklim krizinin yol açtığı felaketlerle de uğraşacağız. Sel, taşkın ve yangınlarla mücadele eylem planıyla İstanbul tüm mahalleleriyle birlikte bu krizle karşı karşıyadır.” “Afetlere karşı hazır olacak. Bu anlamda tüm plan ve projelerimiz hazır. İnşallah çok yakın zamanda bu çalışmalarımızı İstanbullu hemşehrilerimizle paylaşacağız.” değerlendirmesini yaptı.

“31 Mart akşamı İstanbul’un dört bir yanında dönüşüm kampanyasını başlatmış olacağız”

Murat Kurum göreve gelip bu 3 başlıkta adım atmaya başladığında İstanbullular, “İBB bizi her türlü afete, depreme, sel ve yangına hazırlıyor, güvende tutuyor, tüm enerjisini, tüm çalışmasını bunun için harcıyor.” dedi. Böyle düşüneceklerini ve bu huzurla evlerinde olacaklarını belirtti.

Daha önceki afetlerde olduğu gibi bundan sonra da vatandaşın yanında olacaklarını belirten Kurum, “Sürdürülebilirlik anlayışını ve dönüşüm seferberliğini İstanbul’umuzda 31 Mart akşamı tüm İstanbul’da başlatacağız. El ele vereceğiz. millet.” söz konusu.

Kurum, bir gazetecinin seçildiği takdirde kentsel dönüşüm alanında ilk hamlesinin ne olacağı sorusuna şu yanıtı verdi:

“Burada bilim insanlarımızla birlikte çalışıyoruz. Toplantılarımız daha önce de bir şekilde kamuoyuna yansımıştı. Bilim adamlarımızın görüş, fikir ve önerileri doğrultusunda belediyelerimiz, bakanlıklarımız, kamu ve özel sektörümüzle el ele vereceğiz. İstanbul’un en riskli bölgelerinden başlayarak en riskli bölgesinde vatandaşlarımızın orada korunmasını sağlayacağız.” “Kendisini tedirgin eden bölgede dönüşüm projelerini başlatmış olacağız. İnşallah önümüzdeki dönemde bu projelerin detaylarını milletimize açıklayacağız.”

“Burada hayatlarını huzurlu, güvenli ve modern bir şekilde sürdürecekler.”

Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Okmeydanı’ndaki kentsel dönüşüm projesinin detaylarına değinerek şunları söyledi:

“Komşularımızla anlaşarak 3550 adada 939 hak sahibine daire ve dükkânlarını tek tek vererek tüm Okmeydanı’na örnek olacak bir projenin ilk adasının dönüşümünü başlattık. İnşallah yaz sonuna kadar vatandaşlarımız artık anahtarlara kavuşacak ve “Tapu teslim edilecek, burada huzurlu, güvenli ve modern bir şekilde yaşamlarını sürdürecekler.”

Ziyarette Kuruma AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe eşlik etti. Kurum ve beraberindekiler daha sonra şantiyede işçilerle sohbet etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu