Teknoloji

Elon Musk’ın Twitter Açıklamaları Bu Hafta Devam Ediyor

Elon Musk, Twitter’ı satın almasının ardından platformun artık ifade özgürlüğüne daha açık bir platform olacağını açıkça belirtmişti. Bu kapsamda Twitter’ın eski yöneticilerinin karıştığı yolsuzluk ve ifade özgürlüğünün önlenmesine yönelik geçtiğimiz hafta sonu yapılan uygulamaları ifşa etti.

Ünlü milyarder işi dizi çekmeye bağladı. Ayrıca bu hafta sonu Musk, gazeteleri haber yapması için yönlendirdiği bağımsız gazeteci Matt Taibi ile birlikte ‘ Twitter Belgeleri’ Serinin üçüncü bölümü yayınlandı. Belgelerin detaylarına bir göz atalım.

Bu haftaki bölümün adı “Donald Trump’ın Twitter’dan Aforoz Edilmesi”

Gazeteci Matt Taibi, Musk’tan aldığı Twitter belgelerini bu hafta hikaye olarak derleyerek kamuoyunun beğenisine sundu. Anlattığı belgeler, 2020 Ekim ortasından 6 Ocak 2022’ye kadarolayları kapsar.

Yayınlanan belgelerde, Trump’ın tabiri caizse Twitter’dan “kovulduğu” dönem olan 6 Ocak ile 8 Ocak arasındaki iç konuşmalar yer alıyor. Şirketin üst düzey olmayan çalışanları bile bu olaydan tarihi bir olay olarak bahsetti.

6 Ocak’a kadar Twitter, kurallı veya kuralsız olarak üst düzey yöneticileri tarafından otomatikleştirilecek. öznel bir şekilde onaylanmış bir platform haline geldi. Hele ki seçim yaklaşırken. federal ofislerin baskısı altındaki yöneticilerTwitter kurallarını ilgi alanlarına göre değiştirerek uygulamaya başladılar.

6 Ocak’tan sonra iç gevşekKonuşmalarında bahsedilenlere kıyasla Twitter yöneticileri Federal kurumlarla ilişkisinden memnun görünüyor.Yani Trump’ın Twitter’ı yasaklaması ve federal kurumların üzerindeki baskının kalkması Twitter üst konseyinde rahat bir nefes aldı.

Paylaşılan belgeler arasında eski Twitter yöneticileri bile Yalnızca seçimle ilgili tweet’leri kaldırmak veya düzenlemek için kurulmuş bir Slack kanalı da bulunmaktadır. . Ancak tüm belgeleri size aktarırsak muhtemelen sıkılırsınız bu yüzden en değerli kısımlarını paylaştık.

Dilerseniz buradan başlayarak tüm tweet torrentini okuyabilirsiniz. Bu belgelerin devamının geçen hafta olduğu gibi yarın geleceği açıklandı. Twitter yolsuzluğu hakkında ne düşünüyorsunuz? Lütfen niyetlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu